BİZİ TAKİP EDİN!
 

Haberler ve Etkinlikler

  • Hepsi
  • Basında Biz
  • Bültenler
  • Etkinlikler
  • Genel

KoçSavunma, MKE ve TÜBİTAK SAGE işbirliği ile geliştirilen “Türkiye’nin ilk yerli ve milli akıllı deniz dip mayını” MALAMAN bu yıl 25-28 Temmuz arasında gerçekleştirilen IDEF’23 16’ncı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’na damgasını vurdu.

Ülkemizin alanındaki en kapsamlı bilimsel etkinliklerinden biri olan ve kabul alan bildirilerin IEEE Xplore veri tabanında yayınlandığı SİU IEEE Sinyal İşleme ve İletişim Uygulamaları Kurultayı’nın 29’uncusu yapıldı. Bu yıl çevrim içi olarak organize edilen etkinlikte Kıdemli Yazılım Uzmanımız Recai Sinekli “ZYNQ Tabanlı DIFAR Sonoboy Sinyal İşleme Sistemi” başlıklı sunumunu paylaştı.

Savunma sanayii teknolojilerinde ülkemizin yenilikçi markası Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri A.Ş. (KoçSavunma), “Akıllı Şamandıra” ürünü Smartium Blue ile deniz suyu kalitesini ölçmek için TURMEPA, Fethiye Belediyesi, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi iş birliğiyle harekete geçti. Pilot uygulaması 2020 yılında Fethiye Limanı Aksazlar Mevkii’nde yapılan iki adet akıllı şamandıra, 4 Kasım Perşembe günü gerçekleştirilen lansmanla kalıcı olarak denize bırakıldı.

Haberi okumak için tıklayın.

Savunma Sanayii Başkanlığı’nın (SSB) Yetenek Envanteri (YETEN) Programı kapsamında uyguladığı Endüstriyel Yetkinlik Değerlendirme ve Destekleme Programı’nda (EYDEP), son bir ay içinde gerçekleştirilen değerlendirmelerde en yüksek puanı alan ilk 3 firma, sırasıyla; KoçSavunma, Fotoniks ve Grebo Otomotiv oldu. EYDEP değerlendirmesinden geçen 407 firma arasında bugüne kadar en yüksek puanı alan 5 firma ise MilSOFT, Akgün Bilgisayar, Meteksan Savunma, Aydın Yazılım ve Volt Savunma olarak sıralanıyor. Haberin devamı için:

1 Mart 2021 tarihi itibariyle Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri A.Ş’de Yönetici Direktörlüğü görevine getirilen Mehmet Hakan Öktem, bu görev değişimiyle birlikte şirketimizin tüm yönetim süreçlerini üstlendi. Kendisine yeni görevinde başarılar dileriz.

5-6 Ekim 2021 tarihlerinde gerçekleştirilen III. Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesinde Mavi Vatanımızın güvenliğine katkıda bulunan birçok ürün & hizmetlerimizle yer aldık.

Zirve kapsamında Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Dijital Denizcilik ve Haberleşme Oturumu”nda İş Geliştirme Yöneticimiz Berker Emre Tok “Geleceği İnşa Etmek” temalı bir sunum yaptı.

Standımızda başta Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank, Savunma Sanayii Başkanı Sayın İsmail Demir ve MÜSİAD Ankara Başkanı Sayın Hasan Fehmi Yılmaz olmak çok sayıda ziyaretçiyi ağırladık. Sektörümüzde sinerjiden enerji oluşturmaya katkı sağlayan zirve için organizasyon heyetine ve standımızı ziyaret eden tüm katılımcılara teşekkür ederiz.

Son yıllarda, özellikle kaza sonucu mühimmat patlamalarının yaşandığı olayların ardından, “duyarsız mühimmat” terimi, sıklıkla duyulmaya başlandı. ‘Duyarsız’ olmanın pek hoş karşılanmadığı dünyamızda, duyarsız mühimmat neden istenilen bir şey olsun ki?

Sektörde yaşanan gelişmeleri en güncel şekilde aktaran ve uzman kadrosu ile fark yaratan MSI Dergisi’nde yayınlanan makale için tıklayınız.

KoçSavunma’nın Smartium Blue çözümü, denizin nabzını ölçerek suyun kalitesine, kirliliğine, atmosferik koşuluna ve asidifikasyonuna yönelik bilgiler topluyor. Detayları, DenizTemiz Derneği’nin (TURMEPA) Deniz Kültürü ve Çevre Dergisi’nin 52’nci sayfasında yer alan; “KoçSavunma’dan Deniz Kirliliğine Çevrim İçi Müdahale” başlıklı haberinde okuyabilirsiniz.

Preveze denizaltıları için geliştirilen acil durum su altı telefon sisteminin (EUT – Emergency Underwater Telephone) fabrika kabul testlerini başarıyla tamamladık!

Temel görevi, denizaltının su üstüne çıkamadığı durumlarda iletişimi sağlamak olan Acil Durum Sualtı Telefonu sistemleri için “Preveze Sınıfı Denizaltı Yarı Ömür Modernizasyonu Projesi” kapsamında geliştirilen Acil Durum Sualtı Telefonu sisteminin ilkinin fabrika kabul testleri 20-22 Aralık 2021 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Denizaltı ortamına uygun, sessiz ve az güç tüketimiyle çalışabilen sistem, denizaltıdaki güç kesildiğinde bile kendi bataryası ile günlerce çalışabilme özelliğine sahip.

Yerli ve milli çözümlerle, geliştirmeye ve üretmeye devam ediyoruz.

Gömülü Akustik Tespit, Analiz ve Sınıflandırma Sistemi (GATAS) ile su altında akustik izleme ve tespit yapma, elde edilen bilgileri kaydetme ve ileri sinyal işleme teknikleri ile su altında analiz ve sınıflandırma artık çok kolay! SavunmaSanayi.org’da yayınlanan haberin devamını okumak için:

1 Mart itibariyle KoçSavunma’nın Yönetici Direktörlüğü görevine atanan Mehmet Hakan Öktem, MSI Dergisi okuyucularına şirketin hedeflerini anlattı.

Gelecek için heyecanlı olduğunu belirten Mehmet Hakan Öktem “Ürünlerimizin rekabet gücünü artıracak teknoloji kazanımları elde etmeye ve ürün portföyümüze sürekli yeni ürünler eklemeye devam edeceğiz.” sözleriyle yeni ürünlerin geleceğine ışık tuttu. Söyleşinin devamı için;

Özel Haber SAVTÜRK Dergi’si Ocak-Şubat 2021 sayısında yayınlanmıştır.

Özel haberin tamamı;

ECHORIUM serisi dalgıç tespit sonarlarını müşteri ve saha ihtiyaçlarına uygun şekilde kurup çalışır hale getirdiklerini kaydeden M. Hakan Öktem, ortaya koydukları yerli ve milli çözümlerle savunma sanayiine katma değer ve ürünleri ihraç ederek ekonomiye katkı sağlamak hedefinde olduklarını söylüyor.

10-13 Kasım tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen SAHA EXPO 2021’de yerli ve yabancı pek çok ziyaretçiyi standımızda ağırlayarak ürünlerimizi tanıttık. Yerli ve milli savunma sanayinin ana yüklenicileri ve yurtdışından katılan savunma sanayinin dev firmaları ile farklı büyüklüklerdeki tedarikçileri buluşturan fuarda aynı zamanda Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi ile işbirliği protokolümüzü de imzaladık.

Deniz suyu kalitesini gözlemlemek ve tespit edilen verileri anlık olarak sunmak üzere geliştirdiğimiz “Akıllı Şamandıra” ürünümüz Smartium Blue, DenizTemiz Derneği/ TURMEPA ve Fethiye Belediyesi desteğiyle Fethiye Körfezi’nde faaliyete geçti. İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin de paydaşları arasında yer aldığı Smartium Blue Deniz Suyu Kalitesi Ölçüm Sistemi lansmanı, Fethiye Beşkaza Meydanı’nda yapıldı.

Smartium Blue; deniz, göl veya nehirlerde bulunduğu noktadaki kirlilik verilerini tespit ederek bu verileri konum, zaman gibi verilerle birlikte internet üzerinde sunabilen gerçek zamanlı kirlilik ölçüm ve gözlem sistemi olarak görev yapıyor. KoçSavunma Yönetici Direktörü Mehmet Hakan Öktem ile bu sistemin çevresel sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalara katkılarını ve geliştirilen diğer şamandıralı ölçüm sistemlerinden nasıl farklılaştığını konuştuk.

Haberi okumak için tıklayınız.

Ağırlıkla Marmara’da görülen “müsilaj”ın giderilmesine yönelik olarak T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca pilot uygulama noktalarına bırakılan oksijenlendirme cihazlarının etkinliğinin gözlenmesi için ekiplerimiz tarafından geliştirilen SMARTIUM BLUE sisteminin kullanımına başlandı.

KoçSavunma tarafından daha önce Fethiye Körfezi’ndeki alg artışlarına bağlı sorunların tespiti için geliştirilen SMARTIUM BLUE Deniz Kirliliği/Su Kalitesi Ölçüm sisteminin “akıllı” ölçüm şamandıraları, 1 Temmuz’dan itibaren, Marmara’daki oksijen cihazların bulunduğu noktalardan sürekli veri aktarımına başladı.

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çağrısı üzerine çok kısa süre içerisinde Ankara’daki KoçSavunma tesislerinden taşınarak kurulan sistem sayesinde Bakanlık ve TÜBİTAK ilgilileri su içerisindeki çözünmüş oksijen miktarına ek olarak, su sıcaklığı, çözünmüş katı madde miktarı, nitrat, klorofil gibi birçok parametreyi, şamandıralar suya indiği andan itibaren anlık ve kesintisiz takip edebiliyor.

Yeni Tip Denizaltı Programı kapsamında 6 projede sorumluluk üstlenen KoçSavunma, denizaltılar için kritik savunma ve yaşam destek sistemleri geliştirdi. Bu programla birlikte birçok Türk savunma sanayisi ürünü ilk kez bir denizaltı platformunda kullanılarak Türkiye’nin denizlerdeki güvenliğini artırmayı hedefliyor. Haberin devamını okumak için:

Küresel bir sorun haline gelen su kirliliğine karşı, tüm bilgi ve tecrübelerimizi kullanarak akıllı şamandıra sistemi Smartium Blue’yu geliştirdik ve denizde faaliyet gösteren tüm ekosistemin hizmetine sunduk. Denizlerimize borcumuz olan yerli ve milli su kalitesi ölçüm sistemimiz Smartium Blue’yu sunmaktan gurur duyuyoruz.

Şirketimiz bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalar doğrultusunda ekibimiz tarafından hazırlanan “FPGA implementation of bearing tracking using passive array for underwater acoustics” başlıklı makalemiz dünya çapında bilimsel dergileri içinde barındıran SCI (Science Citation Index) akademik yazım indeksi kapsamındaki Microprocessors and Microsystems dergisinde yayınlanmıştır.

Okumak için:

KoçSavunma’nın; DenizTemiz Derneği (TURMEPA), Fethiye Belediyesi, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirdiği “Smartium Blue Akıllı Şamandıralı Ölçüm Sistemi” projesi hayata geçiyor. Bu proje ile Fethiye Körfezi’ndeki deniz suyu kalitesi gözlemlenecek ve toplanan verileri anlık olarak değerlendirilebilecek.

Sistemin deneme kurulumu, Fethiye Limanı’nda gerçekleştirildi. Proje kapsamında; marinalar, koylar, balık çiftliği çevresi gibi deniz alanlarında, deniz suyunun; asidifikasyon, bulanıklık, oksijen düzeyi, su sıcaklığı, tuzluluk, klorofil gibi fiziksel ve kimyasal parametreleri; ayrıca rüzgâr yönü ve hızı gibi meteorolojik veriler, gerçek zamanda ölçülerek kayıt altına alınacak. Toplanacak verilerle farklı analitik uygulamalara da yön verilebilecek.

KoçSavunma’nın thyssenkrupp Marine Systems için ürettiği Effector Simulator Type-A ürününün kabul testleri, 29 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında başarı ile tamamlandı.

Effector Simulator Type-A ürünü, Torpido Karşı Tedbir Sistemi’nin arayüz testlerinde kullanılmak üzere tasarlandı. Sistem, Yeni Tip Denizaltı projesinin FAT ve HAT testlerinde arayüz doğrulamak amacıyla kullanılacak.

Dünyanın en büyük savunma sanayisi fuarlarından biri olan IDEF Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nın 14’üncüsü, 30 Nisan – 3 Mayıs tarihleri arasında, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde, 53 ülkeden 1.061 firmanın katılımı ile gerçekleşti.

Özgün ve milli çözümleriyle sualtı akustik sistemlerinde lider KoçSavunma; Sualtı Tespit ve Konumlandırma Sistemi, Mermi Tarassut Sistemi, Sualtı Telefonu, Akustik İzleme ve Yakalama Sistemi, Sualtı Ortam Modelleme Yazılımı ve deniz testleri tamamlanan Dalgıç Tespit Sonarı’nı, ilk defa IDEF’19 Fuarı’nda sergiledi.

Fuar kapsamında, Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu da KoçSavunma standını ziyaret etti.

IEEE tarafından bu yıl 24’üncüsü düzenlenen Sinyal İşleme ve İletişim Uygulamaları (SİU) Kurultayı, 16-19 Mayıs tarihleri arasında, Bülent Ecevit Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. KoçSavunma; “GATAS: Gömülü Akustik Tespit ve Sınıflandırma Şamandıra Sistemi” ve “Kazanç Kontrolünün Ip Çekirdek Olarak Gerçeklenmesi” başlıklı bildirileri ve sunumları ile kurultaya katıldı.

Sualtı teknolojileri alanında en köklü etkinliklerden olan UDT, ​28’inci yılında, 1-3 Haziran tarihlerinde, Norveç’in Oslo kentinde düzenlendi. KoçSavunma, konferansa, 2 adet bildiri ile katılım sağladı.

KoçSavunma, 2-3 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen II. Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi’nde, özgün ve milli ürünleriyle sualtı akustiğinin lideri olarak yerini aldı. Zirvede, deniz sınırının sualtı güvenliğine yönelik ürünler sunan tek firma, KoçSavunma oldu.

KoçSavunma, zirvede, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın elinden, stratejik iş birliği iyi niyet beyanını da aldı. Milli Savunma Bakanlığının yerlileştirme ve millileştirme faaliyetleri kapsamında, stratejik iş birliği anlaşması yaptığı 29 firma arasında yer alan KoçSavunma, bu stratejik iş birliği anlaşması kapsamına giren 7 üründen 5’inin Türkiye’deki tek üreticisi konumunda.

Zirve kapsamında, KoçSavunma standını; Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere çok sayıda üst düzey yetkili ziyaret etti.

KoçSavunma, Türkiye’nin ev sahipliğinde, dost ve müttefik ülke unsurlarının katılımıyla 5 Ekim’de, Çanakkale ve Saros Körfezi’nde düzenlenen Nusret-2019 Davet Tatbikatı’na katılım sağlayarak ürün ve hizmetlerini tanıttı.

KoçSavunma standını; Çanakkale Boğaz Komutanı Tuğa. Levent Kerim Uça, Mayın Filosu Komutanı Tuğa. Baybars Küçükatay ve NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu’nun İtalyan Komodoru başta olmak üzere çok sayıda yerli ve yabancı misafir ziyaret etti.

KoçSavunma’nın sponsorlarından biri olduğu Submarine Technology 2019 Konferansı, 29-31 Ekim tarihlerinde, Amsterdam’da gerçekleştirildi.

KoçSavunma, etkinlik süresince, başta Savunma Sanayii Başkanlığı Deniz Araçları Daire Başkanı Alper Köse ve Türk Deniz Kuvvetleri Heyeti olmak üzere pek çok misafiri standında ağırladı. ABD, Almanya, Bangladeş, Hindistan, Hollanda, İngiltere, Norveç, Polonya, Tayvan’dan katılan 30’u aşkın tedarikçi ve denizaltı ekibinin sorularını yanıtlayarak ürünlerini tanıttı.

UDT Konferansı, 29’uncu yılında, Bremen’de düzenlendi. KoçSavunma çalışanlarından Bülent Dağ ve Güneş Efe, “Generic toolbox for underwater acoustic modelling (GT-Aqua)” ve “High precision underwater localization (HPUL) using synchronous and asynchronous methods” isimli makaleleri ve sunumları ile konferansa katıldılar.

KoçSavunma ve TÜBİTAK BİLGEM arasında yapılan iş birliği protokolü, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Ahmet Arif Ergin, TÜBİTAK BİLGEM Başkanı Prof. Dr. Hacı Ali Mantar ve KoçSavunma Direktörü Dr. Hakan Başaran’ın katılımı ile imzalandı.

Gölcük Tersanesi Komutanlığında inşası devam eden, toplam 6 gemilik Yeni Tip Denizaltı Projesi için KoçSavunma tarafından geliştirilen ve 4’üncü gemi paketi teslim edilen Solunan Havayı İzleme Sistemi’nin Tersane/Depo Seviyesi Bakım Eğitimleri, 7 Ekim’de, KoçSavunma tesislerinde gerçekleştirildi. İlgili tersane personeline verilen eğitimler kapsamında, sistemin BOS3 seviyesi bakım/onarımına yönelik teorik ve pratik bilgiler aktarıldı. Bağımsız bir sistem olan Solunan Havayı İzleme Sistemi, her türlü operasyon durumunda, denizaltı atmosferindeki personelin soluduğu havayı, otomatik olarak analiz ederek, tehlike oluşturabilecek durumlarda, personeli ikaz ediyor.

KoçSavunma’nın, TÜBITAK TEYDEB 1511 destek programı kapsamında yürüttüğü Sonar Sualtı Akustik Sinyal İsleme Algoritmalarının Esnek IP Çekirdekler Olarak Gerçeklenmesi (SonarIP) projesi, 11 Haziran tarihinde, tasarlanan tüm IP çekirdeklerin testlerinin başarılı olmasıyla tamamlandı.

28-31 Mart tarihleri arasında Malezya’da gerçekleşecek olan ve Asya-Pasifik savunma sanayi endüstrisinin en önemli etkinliklerinden biri olan Asya Savunma ve Güvenlik Fuarı’nda yerimizi aldık. İki yılda bir dünyanın en önemli savunma sanayi firmalarına ev sahipliği yapan fuarda, biz de KoçSavunma olarak son teknoloji ürünlerimizi tanıtacak ve savunma sanayi endüstrisinin geleceğine yön veren firmalarla bir araya geleceğiz.

23-27 Mayıs tarihleri arasında Malezya’da gerçekleşecek olan ve dünyanın önde gelen savunma sanayi firmalarına ev sahipliği yapan LIMA’23’te biz de varız.

9-11 Mayıs tarihleri arasında Rostock Almanya’da gerçekleşecek olan Undersea Defence Technology Fuarı’nda ürün ve kabiliyetlerimizi sergilemek üzere yerimizi aldık.

Gezegenimizin mavi yüzü denizlerimiz, göllerimiz, su kaynaklarımız son zamanlarda ciddi sorunlarla karşı karşıya. Denizlerimizde artan kirlilik, müsilaj sorunları ve iklim değişikliği gibi tehditler büyük bir tehlike oluşturuyor. Denizlerin sürdürülebilirliği yalnızca deniz ekosistemi için değil, tüm insanlık için kritik bir konu. Su, yaşamın temel kaynağı ve korumak için var gücümüzle çalışmalıyız.

KoçSavunma olarak, denizlerimize duyduğumuz sorumlulukla iki önemli ürün geliştirdik.

Smartium Clean, son zamanlarda karşı karşıya kaldığımız deniz kirliliği sorununa yenilikçi bir yaklaşım sunuyor. Yeşil zeka teknolojisinin gücünü kullanarak deniz temizliğini daha etkili ve verimli hale getirip, sürdürülebilirliğe katkı sağlıyoruz.

Smartium Clean, çevreye saygı gösteren sıfır emisyonlu, enerjisini güneş enerjisi ve bataryalardan sağlayabilme özelliğine sahip. Akıllı sensörler ve çarpışma önleme teknolojisi ile deniz yüzeyindeki katı atıkları, müsilajı ve diğer çevresel kirleticileri etkili bir şekilde topluyor.

Smartium Clean, yalnızca denizlerde değil, aynı zamanda göller, su havzaları, havuzlar, nehirler ve plajlar gibi birçok farklı su yüzeyi alanında su temizliği için kullanılabilecek şekilde tasarlandı.

Bir diğer önemli ürünümüz; Smartium Blue, denizlerin oşinografik ve atmosferik koşullarını 7/24 takip eden bir ölçüm ve takip sistemi olarak tasarlandı. Bu yüksek teknoloji ürünü, belirlenen eşik değerler aşıldığında kullanıcıları anında uyarabilen bir özelliğe sahip. Bu sayede denizlerin sağlığına yönelik potansiyel tehlikeler hızla tespit ediyor ve önlem alıyor.

Yerli ve milli teknoloji ürünü Smartium Blue, otonom çalışma yeteneğine sahip olması sebebiyle sürekli izleme ve veri toplama işlemlerini çevre dostu bir şekilde sağlıyor.

Smartium Blue aynı zamanda su altında ve su yüzeyinde bir dizi önemli çevresel parametreyi ölçme yeteneğine sahip. Sıcaklık, bulanıklık, kirlilik, rüzgar hızı, oksijen seviyeleri, asitlik gibi değerleri hassas bir şekilde izler. Bu ölçümler, deniz ekosisteminin sağlığını izlemek ve çevresel değişikliklere hızlı bir şekilde tepki vermek için oldukça önemli.

Denizlerimizin sürdürülebilirliği için Smartium Clean, Smartium Blue gibi çevre dostu çözümlere daha fazla ihtiyacımız var. Geleceğimizi korumak hepimizin görevi, temiz denizler bu görevin en önemli parçalarından biri.

Berker Emre Tok - Kurumsal Sürdürülebilirlik Birim Yöneticisi

Deniz platformları elektronik sistemleri ve özellikle sualtı akustik alanlarında Ar-Ge’ye dayalı milli ve yerli ürünler geliştiren Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri A. Ş. (KoçSavunma), PREVEZE Sınıfı Denizaltı Yarı Ömür Modernizasyonu (YÖM) Projesi altında geliştirdiği Denizaltı Acil Durum Sualtı Telefonu (EUT – Emergency Underwater Telephone) Sisteminin Fabrika Kabul Testlerini (FAT) 20-22 Aralık 2021 tarihleri arasında gerçekleştirdi! PREVEZE Sınıfı Denizaltı YÖM Projesi altında modernize edilecek ilk denizaltı olan TCG Sakarya (S-354) Denizaltısına takılacak Denizaltı Acil Durum Sualtı Telefonu Sisteminin önümüzdeki günlerde teslim edilmesi bekleniyor.

Stratejik yol haritasını özgün ürünleriyle Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu alanlarda ürün geliştirmek, farklı sektörlere açılmak ve yurt dışı pazarlarda büyümek olarak belirleyen Koç Savunma yeni sözleşmelerle başarılı bir yılı geride bıraktı.

Mühendislik Yöneticimiz Hakan Öktem ile gerçekleştirilen söyleşi için;

Yeni haberler yükleniyor...
No more posts